zondag 30 augustus 2009

Nu geen smoesjes meer van de bibliotheken om niet te volgenAls de e-reader zo betaalbaar wordt dan snel een aantal aanschaffen in de bibliotheek en veel e-books aanbieden op de website. Die hoge BTW (19%) krijgen we van de fiscus terug, toch?
Zoals te lezen is in het artikel zal de papieren versie straks een soort luxe gebonden versie zijn en de digitale een goedkope. In Japan en de VS zijn e-books waanzinnig populair.

3 opmerkingen:

 1. heb de artikelen ook met belangstelling gelezen, mooie uitvinding, alleen, wat doen wij dan nog in het biebgebouw?Ik koop ook al jaren geen cd's meer.Ik hen jaren geleden allerlei poppenhuizen gebouwd, zo ook een kamer in een oud huis( schaal 1:12),dit zou mijn favoriete kamer zijn, op een herfstige zondagmiddag, een ouderwetse bibliotheek.Ik heb heel veel nepboekjes, een vide, een open haard,wat kunst aan de muur en een mooi uitzicht op een parkachtige tuin, hoe moet dat met mijn hele (imaginaire) collectie op een e-book?Misschien een idee om samen te etaleren in de bieb?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We zijn druk bezig met de aanschaf van e-readers en het aanbod van e-books. Maar het is niet zo eenvoudig. Uitlenen mag niet zomaar! Er zijn inmiddels 160 titels beschikbaar voor uitlening. Dit wordt langzamerhand uitgebreid maar de NBD is niet zo snel. Bovendien worden de boeken in pdf aangeboden en dat kan weer niet op elke e-bookreader. Kortom: simpel is het niet.
  Annette (vH)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Annette,
  Afgelopen maandag op MANUSCRIPTA de "dwarsligger" gezien. Wanneer deze boekvorm door het grote publiek geaccepteerd wordt kan het een grote concurrent van het e-boek worden.
  Els

  BeantwoordenVerwijderen

Blogarchief