dinsdag 13 juli 2010

Piraterij in Belgie toegestaan door rechter

The Pirate Bay viert overwinning in België
maandag 12 juli 2010 - Door: Xander Hoose

De Antwerpse Rechtbank vindt het niet nodig dat de beruchte p2p-site The Pirate Bay geblokkeerd wordt door Belgische providers. Dat werd geëist door de Belgian Anti-Piracy Federation (BAF), die wil dat Belgacom en Telenet de site blokkeren.

Volgens de rechter is de eis van de BAF 'disproportioneel'. Waarom de rechter de eis precies heeft afgewezen is nog niet duidelijk; ook heeft de BAF nog niet aangekondigd of het in hoger beroep gaat.

De BAF wil een Belgische blokkade op The Pirate Bay omdat er volgens de organisatie 2,7 miljoen links naar auteursrechtelijk beschermd materiaal te vinden zijn. Telenet en Belgacom nemen de site in bescherming, aldus de BAF. De providers zijn echter van mening dat zij niets te maken hebben met de kruistocht van de BAF tegen The Pirate Bay. Ze zien zichzelf alleen als distributeur van internetdata en willen zich niet met censuur bemoeien.

De BAF roept nu steeds harder politici op om maatregelen te nemen tegen p2p-sites. Het aanpakken van 'illegale' sites zou legale sites een betere kans geven. Ook in Nederland loopt er op dit moment een vergelijkbare rechtszaak. Hier heeft BREIN de providers Ziggo en XS4ALL voor de rechtbank gedaagd om The Pirate Bay te laten blokkeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief