vrijdag 10 december 2010

Duidelijke taal van Eindhovense wethouder. Toekomst: alle kleine bibliotheken in verzorgingshuizen, scholen en wijkcentra?

De kleine biebvestigingen, zoals deze aan de Roostenlaan in Eindhoven gaan verdwijnen als het wethouder Schreurs ligt.

EINDHOVEN - De bibliotheek in Eindhoven staat voor een flinke ommezwaai, als het aan cultuurwethouder Mary-Ann Schreurs (D66) ligt. De filialen gaan dicht. De hoofdvestiging in de Witte Dame aan de Emmasingel blijft, maar niet meer als het Kulturhaus met tal van evenementen dat directeur Thijs Torreman er de laatste jaren van maakte.

•Schreurs breekt met beleid biebdirecteur
•12.262 handtekeningen onder petitie bieb

"Ik wil een bibliotheek zonder franje", zegt Schreurs. Ze wil terug naar de 'kerntaken van de bibliotheek' en de functie in wijken onderbrengen in gebouwen waar toch al mensen komen, zoals bejaardenhuizen, wijkhuizen en vooral scholen. Dat sluit beter aan bij de behoeften en is veel goedkoper dan de huidige organisatie, meent de wethouder.

Van de huidige gemeentelijke subsidie van 6,6 miljoen euro zal in 2013 nog 3,6 miljoen over zijn. Dat maakt het college van burgemeester en wethouders vrijdag 10 december bekend aan de raad, in een presentatie van het bezuinigingspakket voor de komende jaren. Eindhoven wil tot 2014 structureel 55 miljoen besparen.

Nu zijn er nog 10 filialen verspreid over de stad die beperkte openingstijden hebben.

Bron: Eindhovens Dagblad 10 december.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief