zaterdag 12 september 2009

ROC Ter Aa (2 bruiden en 1 bruidegom waaronder Jan) en ROC Eindhoven (1 bruidegom en 5 bruiden, waaronder ik)

Het Ster College is getrouwd
11 september 2009 - Afgelopen donderdag klonk bij ROC Eindhoven maar liefst zes keer achter elkaar het 'Ja, dat beloof ik’. In het huwelijk traden vijf bibliotheken uit de regio en het Ster College, school voor volwasseneneducatie en inburgering. Een symbolisch huwelijk, dat de hechte samenwerking in de strijd tegen laaggeletterdheid verder moet intensiveren. De bruiloft vond plaats in het kader van de Week van de Alfabetisering.

Noord-Brabant telt 230.000 laaggeletterden, waarvan ongeveer 46.000 woonachtig zijn in Eindhoven en directe omgeving. Deze mensen hebben veel moeite met lezen en schrijven. Dat belemmert hen in hun dagelijks functioneren. Veel mensen schamen zich er bovendien voor, waardoor zij het vaak verbloemen. Onnodig, vond ook Helma Denis, oud-cursist van het Ster College en ‘ambtenaar van de burgerlijke stand’ tijdens de bruiloft. Helma benadrukte dat laaggeletterdheid niet iets is om je voor te schamen. En zei heel blij te zijn met alle initiatieven om er iets aan te doen. Dat die heel nuttig zijn, bewees zij zelf overtuigend met haar hoofdrol tijdens de plechtigheid.

De bruiloft werd afgesloten met de uitreiking van huwelijkscadeaus. Deze hadden allemaal betrekking op de gezamenlijke strijd tegen laaggeletterdheid. Daarmee werd onderstreept dat de pas getrouwden echt werk gaan maken van hun huwelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief