http://delicious.com/antoniamo
De eerste stappen gezet op delicious. Heb een eigen account aangemaakt en ik zie de mogelijkheden al dagen. Wordt vervolgd. De zon begint te schijnen en dan vergeten we ding 10 even.
De volgende dag verder. Ik begin er de zin van in te zien. Ik weet niet of ik goed bezig ben, maar de bookmarks stapelen zich op. Ik heb alle websites uit mijn favorieten van mijn "thuis pc" overgezet naar delicious en ze van tags voorzien. Ook nieuwe toegevoegd en daarbij de tags die geadviseerd worden gebruikt. Voor mezelf is dat wel handig. Ik kan nu heel snel alle sites zoeken bij het trefwoord dat ik zoek De bookmarks zijn ook bruikbaar bij het inlichtingenwerk. Ga ik later nog uitzoeken. Eerst een paar dagen flierefluiten.
Op de pc van het inlichtingenbureau heb ik een beetje orde aangebracht in de favorieten. Zodra delicious toestaat ( na dagen wachten nog geen resultaat gezien) dat al mijn favorieten worden geimporteerd ga ik ze wellicht integreren in Theo's dommeldal delicious. Als ik tenminste antwoord op mijn vragen heb gekregen.
Voorlopgi houd ik dit ding voor gezien.
P.s.:
Onze sector heeft ook een schitterend digitaal instrument van goede kwaliteit: de aquabrowser en voor Zoek&Boek de Brabantwijzer. Zoek&Boek is al redelijk bekend bij onze gebruiker maar de mogelijkheden achter de aquabrowser en de brabantwijzer moeten nog meer bekendheid krijgen bij de klant (en onze collega's die die deze kunnen promoten)Zoasl de vakbibliothecarissen van de vakbibliotheek van het Vredespaleis delicious hebben gebruikt is een prima staaltje om de vakgerelateerde websites aan de gebruiker aan te bieden. De openbare bibliotheken hebben echter een vereniging en een brancheorganisatie waarin we sterk (kunnen) opereren. Wat er in de aquabrowser van de bibliotheek wordt aangeboden is de digitale ontsluiting van: boeken, tijdschriftenartikelen, krantenartikelen, aladin, Keesings Historisch archeif, websites, muziekweb, consumentenbondtest,davindi, schoolbieb enz. En vanuit huis al voor een groot aantal zaken te gebruiken. In de nabije toekomst (??)inclusief onze digitale content als men lid is van de bibliotheek.
Zie: http://zoeken.bibliotheek.nl/of http://www.brabantwijzer.nl/.
Ik vind dat we via de werkverbanden hiermee aan de slag moeten hoe deze digitale bibliotheek bij bijvoorbeeld het onderwijs (Voortgezet en MBO) te promoten. In het land zijn al schitterende samenwerkingsvoorbeelden hiervan: "biebsearch" en "Fiducia" in Zwolle.Ik voeg dit verhaal ook toe aan mijn weblog (als mijn bericht tenminste gelezen wordt), want ik vind het echt nodig dat alle collega's op de hoogte zijn van onze digitale mogelijkheden en deze overbrengen naar de klant.
zondag 26 april 2009
Abonneren op:
Posts (Atom)