vrijdag 5 juni 2009

Games in de bibliotheek

Dit bericht las ik en het nieuws vond ik een reden om te publiceren in mijn weblog.

Bibliotheken mogen weer games uitlenen
Bibliotheken mogen weer games uitlenen. Dat is de uitkomst van de gesprekken tussen de Inkoopcommissie van de VOB en NVPI, de brancheorganisatie van de entertainmentindustrie.
In de nieuwe afspraken met de game-uitgevers is gekozen voor een vorm van samenwerking tussen bibliotheken en uitgevers/producenten die kan worden getypeerd als try and buy. Dit betekent dat bibliotheekbezoekers de game kunnen lenen bij de bibliotheek, en daarna met korting kunnen kopen bij Bol.com.
Het merendeel van de NVPI-leden, met een gezamenlijk marktaandeel van ongeveer zeventig procent, heeft toegezegd mee te zullen werken aan dit concept. In totaal hebben de deelnemende game-uitgevers ruim 350 games aangeleverd voor Xbox360, Wii en Playstation. Dit aanbod wordt door NBD/Biblion actueel gehouden met nieuwe releases, zodat bibliotheken hun gebruikers een representatieve en aantrekkelijke collectie kunnen bieden.
Rol NBD/Biblion
Om te voorkomen dat bibliotheken steeds moeten nagaan of een game wel of niet uitgeleend mag worden, is afgesproken dat NBD/Biblion hierin een centrale rol vervult. NBD/Biblion zal alleen games aanbieden die voorkomen op uitleenlijsten van de deelnemende game-uitgevers. Op die manier bestaat er voor bibliotheken nooit een risico dat ze beschikken over niet rechtmatige games voor uitlening.
Bron:
http://www.debibliotheken.nl/content.jsp?objectid=23447

Blogarchief