zaterdag 16 oktober 2010

Gelezen in PCM

iPad is best verkopende gadget aller tijde
Door: Xander Hoose

Hoe omstreden de iPad ook voor zijn introductie was, inmiddels is duidelijk dat Apple goud in handen heeft met zijn webtablet. Onderzoeksbureau Bernstein Research beweert dat de iPad de best verkopende gadget aller tijden is.

Hoewel Apple geen verkoopcijfers bekendmaakt, schat Bernstein Research dat er inmiddels 8,5 miljoen iPads over de toonbank zijn gegaan. Dat is een record -- en niet eens het eerste record voor de iPad, want door in de eerste 80 dagen na introductie 3 miljoen exemplaren te verkopen, maakte de iPad korte metten met het record van de dvd-speler. Daarvan werden er in het eerste kwartaal 350.000 verkocht. Het is dat de iPhone niet als gadget gezien wordt, maar daarvan verkocht Apple er in het eerste kwartaal ook ongeveer één miljoen.

Bernstein Research verwacht nu dat de tabletmarkt de markt voor mobiele telefoons en gamehardware voorbij kan streven. Het bureau denkt dat er volgend jaar 9 miljard dollar in dit segment om zal gaan. Uiteraard gaat het succes van de iPad ten koste van andere apparaten; onderzoeksbureau NPD beweert dat vooral Microsoft de klos is. Zo zou 13 procent van de iPad-kopers eigenlijk van plan geweest zijn een nieuwe pc te kopen.

Blogarchief