vrijdag 10 december 2010

Nieuwe iPad in 2011? Bericht van ipadsense

iPad 2 heeft betere camera en scherm, komt wellicht begin 2011
Geschreven door Amrish Gayadien | 10 dec, 2010 15:46

De geruchten rondom de zogenaamde iPad 2 zien we vrijwel overal. Zo gaan de geruchten dat de iPad geen Retina-scherm krijgt maar een speciaal LCD-scherm. En tevens dat de iPad 2 nog ergens in begin 2011 in de winkels zal liggen. De iPad die op dit moment in de winkels ligt doet het erg goed in de verkoopcijfers en staat daarom ook op het verlanglijstje van iedereen voor deze kerst.

De geruchten dat de iPad 2 een betere scherm zal krijgen, twee camera’s en misschien nog veel andere kleine aanpassingen blijken steeds meer dichter bij de waarheid te komen. Nu meldt de website Reuters namelijk dat de iPad 2 twee camera’s zal bevatten, een betere scherm, dunner, lichter en nog veel meer. Tevens melden ze dat de iPad 2 binnen nu en een maand al in de fabrieken geproduceerd zal worden. Dit betekent dat we heel misschien al wat uitgelekte foto’s zullen kunnen verwachten.

Gelezen op iPad-sense

Duidelijke taal van Eindhovense wethouder. Toekomst: alle kleine bibliotheken in verzorgingshuizen, scholen en wijkcentra?

De kleine biebvestigingen, zoals deze aan de Roostenlaan in Eindhoven gaan verdwijnen als het wethouder Schreurs ligt.

EINDHOVEN - De bibliotheek in Eindhoven staat voor een flinke ommezwaai, als het aan cultuurwethouder Mary-Ann Schreurs (D66) ligt. De filialen gaan dicht. De hoofdvestiging in de Witte Dame aan de Emmasingel blijft, maar niet meer als het Kulturhaus met tal van evenementen dat directeur Thijs Torreman er de laatste jaren van maakte.

•Schreurs breekt met beleid biebdirecteur
•12.262 handtekeningen onder petitie bieb

"Ik wil een bibliotheek zonder franje", zegt Schreurs. Ze wil terug naar de 'kerntaken van de bibliotheek' en de functie in wijken onderbrengen in gebouwen waar toch al mensen komen, zoals bejaardenhuizen, wijkhuizen en vooral scholen. Dat sluit beter aan bij de behoeften en is veel goedkoper dan de huidige organisatie, meent de wethouder.

Van de huidige gemeentelijke subsidie van 6,6 miljoen euro zal in 2013 nog 3,6 miljoen over zijn. Dat maakt het college van burgemeester en wethouders vrijdag 10 december bekend aan de raad, in een presentatie van het bezuinigingspakket voor de komende jaren. Eindhoven wil tot 2014 structureel 55 miljoen besparen.

Nu zijn er nog 10 filialen verspreid over de stad die beperkte openingstijden hebben.

Bron: Eindhovens Dagblad 10 december.

Uitgevers en ebooks

Blogarchief