maandag 29 november 2010

Familiedag


glaskunst
 Gisteren een superleuke familiedag beleefd. De aanleiding van deze familiedag was de 100ste geboortedag van mijn vader. Helaas is hij maar 63 jaar geworden. Hij overleed al 36 jaar geleden.
Het is een leuk concept om in familie- of werkverband te organiseren, vandaar een kort verslag. Omdat mijn twee broers trouwe kerkgangers zijn en tevens koorlid en dirigent van het kerkkoor van dezelfde kerk waar  mijn vader in het kerkbestuur zat, zijn we gestart met een mis in deze kerk uit mijn jeugdjaren. Na koffie met heerlijk gebak bij mijn broer en schoonzus (en nog even discussie door mijn partner begonnen over de katholieke kerk van de dag van vandaag)  naar Ravenstein getogen, een klein vestingstadje aan de Maas. Mijn moeder heeft hier haar jeugd doorgebracht.
We startten in het "raadhuis" waar Paul Uyterlinde, cellist, uitleg gaf over het concert dat we die middag zouden bijwonen in het Ned. Hervormde kerkje. Eerst nog een bezoek aan het glasmuseum. Ik had geen idee van het bestaan van dit aardige museum waar we een professionele rondleiding kregen. Mooie dingen worden gemaakt van glas en emaille.
Vervolgens het concert van 3 strijkers, het Taneyev String Trio In één woord: prachtig. Drie stukken gaven deze getalenteerde strijkers ten gehore. Zelfs de familieleden die niet klassieke muziek houden waren onder de indruk.
Stichting Werkgroep Cultuur Ravenstein organiseert iedere maand eenconcert in dit kerkje. Een aanrader( het was er lekker warm ondanks de winterse kou).
Na afloop met de hele familie lekker gegeten in De Keurvorst een leuk etablissement. Reserveren is noodzakelijk. Dan maak je kans om aan de stamtafel met een groter gezelschap te kunnen zitten.
En nu maar hopen dat we geen slechte indruk hebben achtergelaten. Het was af en toe een dolle boel, met veel luide gesprekken, een enkele keer zelfs gezang toen een medegast ons een fles wijn aanbod en helemaal toen 2 zwarte pieten binnenkwamen...

Blogarchief