donderdag 8 juli 2010

Kwaliteit loont

Voorkeuren van de digitale lezer zijn onderzocht. Het blijkt dat lezers van digitale content andere voorkeuren hebben dan lezers die de traditionele print-editie lezen. Digitale lezers willen gebruik kunnen maken van linkjes om door te kunnen klikken naar gerelateerde artikelen, video’s bekijken, reageren op artikelen en archieven doorzoeken. In al deze punten zal eLinea voorzien. Daarbij zijn de artikelen die via eLinea aangeboden zullen worden, te lezen op elk beschikbaar apparaat; smartphones, laptops, netbooks, eInk ereaders en tablets. Dit is tevens een van de aanbevelingen in het onderzoek.

Artikelenplatform eLinea biedt uitgevers van kranten, tijdschriften, strips, columnisten en aanbieders van multimediale content hét verdienmodel om de aanbevelingen in het rapport ten aanzien van digitale content optimaal te benutten. Ook Emerce besteedt vandaag aandacht aan de ontwikkeling van eLinea.

Lees meer op de hoofdtitel

Bericht op ereaders.nl: het gaat goed met de verkoop van eBooks.

Tja, in de VS.

Wordt bibliotheek 2.0 gered?

8 juli 2010
Bibliotheek 2.0 is gestart op 15 april 2007 door Edwin Mijnsbergen, destijds medewerker van de Zeeuwse Openbare Bibliotheek. Ondertussen heeft Bibliotheek 2.0 4.330 leden. Bibliotheek 2.0 is gebaseerd op NING, een social community-systematiek die gratis werd aangeboden. Dat gratis is echter binnenkort afgelopen. Gezien het grote belang voor de beroepsgroep, vooral uit het OB-veld (ca. 60% van de leden!), hebben NVB en GO besloten om zich gezamenlijk sterk te maken voor continuering van deze faciliteit.

Kortom: de NVB wil Bibliotheek 2.0 gaan ondersteunen en zo continuïteit bieden aan een goed en vernieuwend initiatief op het vakgebied.

Bron: Nieuwsbrief van de NVB

Blogarchief