dinsdag 13 juli 2010

Nieuwe certificeringsnormen vastgesteld. Klik op deze titel

Piraterij in Belgie toegestaan door rechter

The Pirate Bay viert overwinning in België
maandag 12 juli 2010 - Door: Xander Hoose

De Antwerpse Rechtbank vindt het niet nodig dat de beruchte p2p-site The Pirate Bay geblokkeerd wordt door Belgische providers. Dat werd geëist door de Belgian Anti-Piracy Federation (BAF), die wil dat Belgacom en Telenet de site blokkeren.

Volgens de rechter is de eis van de BAF 'disproportioneel'. Waarom de rechter de eis precies heeft afgewezen is nog niet duidelijk; ook heeft de BAF nog niet aangekondigd of het in hoger beroep gaat.

De BAF wil een Belgische blokkade op The Pirate Bay omdat er volgens de organisatie 2,7 miljoen links naar auteursrechtelijk beschermd materiaal te vinden zijn. Telenet en Belgacom nemen de site in bescherming, aldus de BAF. De providers zijn echter van mening dat zij niets te maken hebben met de kruistocht van de BAF tegen The Pirate Bay. Ze zien zichzelf alleen als distributeur van internetdata en willen zich niet met censuur bemoeien.

De BAF roept nu steeds harder politici op om maatregelen te nemen tegen p2p-sites. Het aanpakken van 'illegale' sites zou legale sites een betere kans geven. Ook in Nederland loopt er op dit moment een vergelijkbare rechtszaak. Hier heeft BREIN de providers Ziggo en XS4ALL voor de rechtbank gedaagd om The Pirate Bay te laten blokkeren.

Toch maar een iPad t.z.t.

iPad vooral bedreiging voor e-readers en gameconsoles
maandag 12 juli 2010 - Door: Xander Hoose

Vorige week wisten we te melden dat de introductie van de iPad weinig effect heeft gehad op de verkoop van notebooks en MacBooks. Nu blijkt dat de slachtoffers van het succes van de iPad vooral in andere marktsegmenten vallen: die van de ebookreader en de gameconsole.

Een onderzoek van Resolve wijst uit dat maar liefst 38 procent van de iPad-bezitters zo blij is met het spelen van games op hun iPad, dat ze niet meer overwegen een andere gameconsole aan te schaffen. En ebookreaderfabrikanten moeten zich helemaal zorgen gaan maken, want hier beweert zelfs de helft van de iPad-bezitters dat ze geen behoefte meer hebben aan een andere e-reader.

Interessant is dat 32 procent van de ondervraagden beweert geen traditionele computer meer nodig te hebben, nu ze een iPad in huis hebben. Dit is namelijk niet terug te zien in de verkoopcijfers van computers en notebooks. Wel is duidelijk dat de iPad een flinke aantrekkingskracht heeft op niet-Mac-gebruikers; zo heeft maar liefst 37 procent van de iPad-gebruikers een pc thuis staan, tegenover 16 procent die een Mac bezit. Ook interessant is dat slechts een kwart van de iPad-bezitters een iPhone gebruikt.

Volgens Resolve waren de eerste kopers tussen de 22 en 45 jaar oud, maar begint een oudere groep kopers nu langzaamaan de iPad te ontdekken.

Blogarchief