zaterdag 17 augustus 2013

Zomertijd!!!

Alweer de laatste dagen van mijn vakantie. Vanwege omstandigheden dicht in de buurt van ons domicilie doorgebracht: aan de kust (Julianadorp) en de laatste 2 dagen op de Hoge Veluwe. Nog steeds een prachtig stukje Nederland. Het "grijze-hoofden-gehalte" (op de elektrische fiets) is er erg hoog (ik behoor ook tot de doelgroep, wel met nog donker (ongeverfd) haar en nog op een gehuurde fiets met 3 versnellingen). Vanwege de vakantie die in het midden en noorden van Nederland nog niet voorbij waren er (gelukkig) ook jonge gezinnen.
Voor de zoveelste keer het Het Kröller-Müller Museum bezocht. Het blijft een belevenis. Ook vanwege het feit dat er speciale aandacht is voor Van Gogh met  Vincent is back, waarin  de omvangrijke Van Gogh-verzameling van het Kröller-Müller Museum sinds jaren weer centraal staat. Vincent is back vertelt het verhaal van Van Gogh in twee delen. In deel 1, Geboortegrond (tot en met 1 april 2013) lag de nadruk op Van Goghs Hollandse periode (1881-1886). In deel 2, Land van het licht, verschuift het accent naar de werken in zijn Franse tijd (1886-1890), als de Van Gogh tot volle wasdom komt.
Je ziet inderdaad de enorme ontwikkeling die de schilder doormaakte: van de Hollandse (o.a. met de Aardappeleters, de oude toren in Nederwetten in Nuenen geschilderd) sombere schilderijen naar de Franse periode.
De locatie is zo bijzonder. Volgens mijn man ben ik een schoenenfetisjist. Dus het prachtige kunstwerk met een metershoge laars (binnenin een danseres) moest in beeld gebracht worden.
De beeldentuin is een genot om doorheen te wandelen.
 

Fietsen door het prachtige landschap is heerlijk. Ik hoopte er herten, zwijnen enz. te zien. Helaas: in de omgeving van Nuenen laten de herten zich meer zien. Verkeerde momenten wellicht.


3 opmerkingen:

  1. Mooi! Het Kröller-Müller met de beeldentuin moet ik nog steeds zien. Je blogpost is een prima reminder. Geniet nog van je laatste vakantiedagen en vervolgens met frisse moed weer aan het werk in de beste wereld van allen, de bibliotheek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha zussie, dat ziet er goed uit! andaag hier in Brazilie vrouw ontmoet, die speciaal naar Amsterdam ging voor het Van Gogh museum.

    BeantwoordenVerwijderen

Blogarchief