zaterdag 30 oktober 2010

Ook linkse hobby? De grote ogen van Kees van Dongen in Boijmans van Beuningen

Afgelopen woesndag naar Rotterdam geweest naar de tentoonstelling in het Boijmans van Beuningen "De grote ogen van Kees van Dongen".
Wat we niet wisten is dat het herfstvakantie was in het zuiden èn op woensdag gratis toegang. Grote drukte. Ook veel jongeren (waarschijnlijk vanuit school, maar toch, het begint bij hen.)Zeer de moeite waard. Wat een kleuren en expressie. Ik zou meteen groot aantal schilderijen in huis willen ophangen.
Geen tijd meer gehad om naar De Kunsthal te gaan naar Edvard Munch.
Aan de bezuinigingen moeten we allemaal een steentje bijdragen. Ik hoop echter niet dat er op ons culturele erfgoed zoals musea, orkesten, theater, bibliotheken zoveel gesnoeid gaat worden dat dit niet meer toegankelijk is voor een groot publiek. Ook de bibliotheken worden in reacties op artikelen op het internet afgeschild als een linkse hobby. Nog even herhalen wat al veel gezegd is in de media de afgelopen week: cultuur maakt een land beschaafd en voor hoog en laag is,voor links en rechts.
Ik heb wat foto's gemaakt (zonder flits). Ik wist niet dat dit niet mocht. Zelfs Picasso mocht ik zonder flits fotograferen in Madrid. Dus Boijmans: sorry. Ik heb geen schade aangericht.

Zie:
de afbeeldingen door op de hoofdtitel te klikken

Blogarchief