donderdag 2 december 2010

Leerlingen Plein College Nuenen, Bibliotheek Nuenen en Vincent van Gogh

De opening van het Vincentre, het nieuwe Van Gogh-centrum aan de Berg in Nuenen., is voor Pleincollege Nuenen aanleiding  geweest voor een bijzonder project. Tweede- en derdejaars leerlingen krijgen enkele maanden lang de kans nader kennis te maken met Van Gogh-thema's op een unieke manier. Ze deden namelijk alles zelf. Ze bouwden schildersezels, maakten eigen kunstwerken met diverse technieken en materialen en richtten daarmee in de openbare bibliotheek een expositie in en openden die met verrassende acts.


De expositie werd officieel geopend door Paul de Witte, wethouder van Onderwijs van de gemeente Nuenen, op donderdag 2 december, in de bibliotheek om 14.00 u.

De tentoonstelling is de hele maand december te bezichtigen in bibliotheek dommeldal, vestiging Nuenen.

Het was gezellig druk door de aanwezigheid van alle  jongeren, ouders, opa's en oma's. Iedereen heeft ontzettend zijn/haar best gedaan en er een mooie middag van gemaakt met toneel, dans, beat, inclusief de catering die leerlingen verzorgden.
We hebben gezien hoe een school jongeren motiveert door ze kennis op allerlei manietren kennis te laten maken met een kunstenaar en hoe creatief ze vervolgens aan de slag gaan.
Een impressie:

Blogarchief