zaterdag 13 november 2010

eBooks en Nederlandse uitgevers: ingezonden stukje op ePubclub.nl.

Het e-boek in Nederland verdient beter dan de huidige situatie. De problemen hoef ik niet te herhalen. Die kun je terug lezen in de commentaren. Één van de oorzaken is dat de Nederlandse markt vrij klein is, dit rechtvaardigt (nog) geen kostbare investering bij de uitgevers. Het grote risico is dat buitenlandse ondernemers de Nederlandse markt gaan overnemen. Die paar Nederlandse e-boeken kunnen ze er wel bij hebben. Dit is uiteraard een ongewenste ontwikkeling voor de Nederlandse markt.

Stichting Limint (http://www.limint.nl) heeft de ‘Belangengroep voor het e-boek in Nederland’ opgericht. Deze belangengroep acteert vanuit het belang van de lezers en schrijvers, en probeert het e-boek in Nederland in de goede richting te sturen.

Door het creëren van massa, door te focussen op gezonde ontwikkelingen, moet het interessant worden voor uitgevers om hun rol in de e-boekenmarkt op te pakken.

Ben je geïnteresseerd in een gezonde e-boekenmarkt? Kijk dan eens op de website van Limint.

Lezing over de iPad door Jan de Waal in Bibliotheek Dommeldal, vestiging Nuenen

Op dinsdagavond 7 december a.s. om 20.00u komt Jan de Waal,digitaal coördinator van de BasisBibliotheek Maasland, projectleider iPad project Brabant, 10 jaar bezig met eBooks en 8 jaar met tabletpc's een lezing geven over de Ipad in vestiging Nuenen.

Iedere vestiging heeft vanuit het Brabantse Bibliotheek Netwerk een iPad gekregen om medewerkers kennis te laten maken met dit nieuwe apparaat en hen zo uit te dagen om applicaties uit te proberen ter verbetering van het inlichtingenwerk.

De lezing is bedoeld voor alle belangstellenden die een iPad hebben of die wellicht er een cadeau hebben gekregen of nog krijgen in de decembermaand.
Ook de medewerkers zijn uitgenodigd (op vrijwillige basis).

Blogarchief