vrijdag 29 oktober 2010

Bezuinigingen. Vervolg en hoe je het niet moet aanpakken? Zie in mijn vorige blogtekst de opmerkingen van Jan Klerk

'Fundamenteel conflict' rond directeur bieb
donderdag 28 oktober 2010
EINDHOVEN - Cultuurwethouder Mary-Ann Schreurs heeft een afspraak met directeur Thijs Torreman van Bibliotheek Eindhoven afgezegd.

Ze spreekt van 'een fundamenteel conflict'. Het gaat verder dan een zakelijk geschil, zegt Scheurs. "Torreman voelt zich niet verantwoordelijk voor de bezuinigingen die de hele stad treffen en voor het behoud van de functie van de bieb in de wijken", zegt de wethouder van D66. Ze wil nu eerst met haar staf overleggen over de situatie na de vertrouwensbreuk met Torreman.

Schreurs is woedend omdat Torreman dinsdag bekendmaakte dat drie van de tien bibliotheekfilialen in Eindhoven dicht moeten als gevolg van een opgelegde bezuiniging van 400.000 euro. De bibliotheek startte tegelijkertijd een handtekeningenactie onder bezoekers. Schreurs was compleet verrast. Ze was in gesprek met Torreman over het opvangen van de bezuinigingen. Volgens Schreurs zouden de filialen ook in andere gebouwen in wijken, zoals zorgcentra en scholen, ondergebracht kunnen worden.

"Wat mij betreft zijn de verhoudingen niet verstoord", zegt Torreman. "Ik heb alleen aangegeven wat de gevolgen van de bezuinigingen zijn. Het is een zakelijk verschil van inzicht." Woensdagmiddag hadden ruim 5200 mensen via de site van de bieb hun handtekening gezet tegen de dreigende sluiting van filialen

Blogarchief