dinsdag 6 oktober 2015

De Walburg Tuinen en het Pad der Poezië

Tijdens mijn werkzame leven (tot april j.l.) in de bibliotheek in Nuenen (Bibliotheek Dommeldal) heb ik met veel instanties en personen contacten gelegd en activiteiten georganiseerd. Zo ook met een aantal Nuenense dichters die een open podium kregen in de bibliotheek tijdens de Nationale Gedichtendag.
Ook met Jacqueline Nas van De Walburg Tuinen http://www.dewalburg.nl  heb ik goede contacten onderhouden als er activiteiten waren die aansloten bij het beleid van de bibliotheek.
BC Passie http://www.bcpassie.nl/ heeft eveneens werk in de bibliotheek geëxposeerd, in de periode dat de bibliotheek groter gehuisvest was.
Helaas is hieraan de door de bezuinigingen, en daardoor een veel kleinere ruimte als resultaat, een einde gekomen.  Maar ik word nog steeds uitgenodigd als de Nuenense dichters iets organiseren. Zo ook om op zondagmiddag 4 oktober waar deze 3 voormalige samenwerkingspartners zich weer samenvoegden.
Op deze zonnige middag is het beeld van het Nuenense beeldhouwerscollectief BC Passie ingewijd. Het beeldhouwwerk is een onderdeel van het Pad der Poezië. Heel toepasselijk in deze prachtige, grote tuin waar tuin en natuur zo mooi samenkomen. Het is een plek om dichterlijke woorden op los te laten. Het pad der Poezië is een idee van Jacqueline Nas, beheerder van de Walburg Tuinen.Er komen 3 beelden met gedichten.  "Op deze dag is "Boommoeder" van de Nuenense dichteres Catharina Boer http://www.catharinaboer.nl/cms/had ingewijd . Onder het bladerdak van een cirkel van eiken spiegelt de tekst de bezoeker bij het lezen van dit ontroerende gedicht.
Een impressie:
 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief