dinsdag 14 september 2010

Dag van de Alfabetisering 2010

Einde krakerscompetitie

Internetzoekwedstrijd Nationale Krakercompetitie stopt

In de loop der jaren hebben de zoekmachines steeds meer van het betere zoekwerk overgenomen.

Na zeven jaar stopt internetzoekwedstrijd De Nationale Krakercompetitie. De zoekwedstrijd was een initiatief van de VOB en is bedacht en uitgevoerd door René van der Have, beleidsmedewerker bij de Overijsselse Bibliotheek Dienst (OBD). De oorspronkelijke opzet van de Nationale Krakerscompetitie - mensen vertrouwd te maken met het zoeken op internet - raakte op de achtergrond. De competitie groeide uit tot een wedstrijd voor doorgewinterde zoekers die hoge eisen stelde aan de krakervragen, een uitdaging voor de redactie.

In de loop der jaren hebben de zoekmachines steeds meer van het betere zoekwerk overgenomen. Dat leidde tot vragen waarbij het aankwam op het goed doorlezen van veel tekst en in mindere mate op inventief zoeken en handigheidjes. De groep deelnemers die met een dergelijke competitie bereikt wordt, is te klein om voor sponsors aantrekkelijk te zijn.


Bron: Informatie Professional

Nu nog de kinderen. Klik op deze hoofdtitel en de brochure komt in pdf tevoorschijn

Dat geldt ook voor het vorige bericht

Pubers opYouTube en Kinderen Online

Bericht op bibliotheek 2.0
Het toeval wil dat ik gisteren 2 grootouders met een vraag hierover aan de infobalie had.
Er zijn boeken over geschreven maar deze actuele informatie komt, naast alles wat er op het internet te vinden is, heel goed van pas.

Blogarchief