vrijdag 19 november 2010

Schiphol en de Nederlandse bibliotheken. Waar bibliotheken goed in zijn!

Airport Library 'Beste nieuwe airportvoorziening'
Veel internationale aandacht

Airport Library, een gezamenlijk en uniek initiatief van Amsterdam Airport Schiphol en de Nederlandse openbare bibliotheken, is verkozen tot beste nieuwe voorziening op een luchthaven in 2010. Dat schrijft het internationale tijdschrift Monocle in de Travel Top 50 die in het december/januari nummer gepubliceerd wordt.

Monocle is een kwaliteitsmagazine waaraan onder meer journalisten van The New York Times, The Independent en de BBC meewerken. De Travel Top 50 van Monocle kiest winnaars voor 50 categorieën. Deze variëren van beste luchthaven tot beste roomservice, van het beste nieuwe restaurant tot de klantvriendelijkste stewardessen.

Airport Library is verkozen tot beste nieuwe voorziening op een luchthaven. Airport Library is in de afgelopen maanden al veelvuldig in internationale media genoemd. Door deze prestigieuze verkiezing krijgt de bibliotheek op Schiphol nog meer aandacht, waardoor nog meer passagiers van deze unieke faciliteit gebruik zullen gaan maken.

Airport Library is de eerste bibliotheek gevestigd op een luchthaven. Passagiers kunnen hier boeken vinden in 29 talen, muziek luisteren, foto’s en filmpjes bekijken en filmpjes gratis downloaden. Alle media hebben betrekking op de Nederlandse cultuur. De collectie is onder regie van de Openbare Bibliotheken samengesteld met bijdragen van een groot aantal culturele instellingen in Nederland. Airport Library is gelegen achter de paspoortcontrole op de Holland Boulevard, de verbindingsgang tussen de E- en de F-Pier.

Schiphol
'We zijn enorm trots dat de Airport Library zo gewaardeerd wordt en verkozen is tot beste nieuwe voorziening op een luchthaven. We willen dat passagiers zich welkom voelen en dat zij hun verblijf prettig en op een aangename manier kunnen invullen, Airport Library is hier een uitstekend voorbeeld van,' aldus Otto Ambagtsheer, directeur business area Consumers.

Nieuwsbrief Wim Keizer: inhoud stemt tot nadenken

Klik op de titel en volg de discussie

Blogarchief