dinsdag 18 mei 2010

eReader nieuwtje Kindle

Marie-José Klaver


Amazon bedient ook toekomstige bezitters van een tabletcomputer van Google.

Amazon vergroot zijn markt door de ebooks voor de Kindle ereader ook geschikt te maken voor het besturingssysteem Android. De ebooks die Amazon verkoopt, zijn niet geschikt voor ereaders van andere merken zoals Sony of Bebook. Het Kindle-systeem is echter wel compatibel met Windows, Mac, Blackberry, de iPod Touch, iPhone en iPad. Na de zomer kunnen ook gebruikers van een mobiele telefoon met Android digitale boeken kopen bij Amazon.

De Kindle-applicatie voor Android biedt gebruikers toegang tot hun reeds aangeschafte boeken bij Amazon. Gebruikers kunnen ook synchroniseren tussen Android-telefoon, Kindle, iPad, iPhone, BlackBerry en Mac. Zo kunnen ze op elk apparaat bijhouden op welke pagina ze gebleven waren.

Een Kindle-applicatie voor Android wordt nog aantrekkelijker als Google een eigen tablet met Android als bsturingssysteem op de markt brengt. De iPad zorgt nu al voor groei in de verkoop van ebooks. Als Amazon en Android compatibel zijn, hebben de aanstaande eigenaren van een Google-tablet straks de keuze uit de ebookwinkel van Amazon en die van Google zelf.

Blogarchief