zaterdag 29 januari 2011

Twee weken uit mijn leven met een smartphone

Een smartphone te bezitten was een grote wens. Mijn man deed er me een cadeau voor mijn verjaardag.Omdat een gratis exemplaar geven zijn bedoeling niet was heb ik een wat uitgebreider model gekregen. De batterij gaat erg lang mee en hij heeft vele gb's. Hij vreesde echter wel voor verslavingsverschijnselen. Gelukkig kan ik me inhouden. Wat een mogelijkheden en wat weet ik nog maar weinig!!! Ieder vrij moment  ben ik (stiekem om bezorgde blikken en opmerkingen te ontwijken :-) )allerlei app's aan het ontdekken.

Mijn vriendinnen kijken me ook een beetje meewarig aan als ik af en toe niet kan laten iets op te zoeken als er ergens over gesproken wordt. En dat ik twitter en een weblog bijhoud, dat is voor de meesten  onbegrijpelijk. Schampere opmerkingen laten ze ook niet achterwege en halen voorbeelden van hun kinderen aan die op alle mogelijke momenten met hun iPhone bezig zijn als hun ouders sociaal wenselijk gedrag eisen.
Gelukkig zijn we in groepsverband met 2 enthousiastelingen die steeds moeten verklaren dat we deze zaken willen bijhouden omdat we anders achter gaan lopen en omdat we het lgewoon leuk vinden. Toch vindt men het een a-sociaal medium. Tot gisteren iemand vroeg na het sporten of we een bepaald boek in de bibliotheek hadden. Omdat ik de test app van de bibliotheek van Jeroen van Beijnen van Cubiss had gekregen haalde ik mijn mobiel te voorschijn en kon hen laten zien dat het aanwezig was, het uitgeleend was maar wel gereserveerd kon worden. Of ik dat dan even kon doen. Jawel, maar alleen op mijn naam. Volgens mij heb ik hen met deze mogelijkheid een beetje versteld doen staan (toch Margreet?).
Hartstikke mooi de bibliotheek-app die binnenkort beschikbaar komt voor de bibliotheekleden in Noord-Brabant.
En verdwalen zullen we ook niet meer tijdens een Pieterpadwandeling. Tijdens zo'n dagwandeltocht bestaat niet  de behoefte om kilometers om te lopen (dat gebeurde al). Ik heb al een GPS-systeem ontdekt! Op naar de volgende route.

Blogarchief