dinsdag 1 december 2009

Workshop etalaren en presenteren

Op 30 november hebben we met 4 werknemers van bibliotheek dommeldal deelgenomen aan een workshop bij de Firma Beekwilder in Amsterdam. Ik ging er geheel blanco heen. Na afloop constateerden we dat we een inspirerende dag hadden gehad en dat we veel praktische handreikingen hebben gekregen. Aan het eind van de middag kregen we ook een praktijkopdracht. De cursusleiding was tevreden over alle cursisten en wij gingen met een tevreden gevoel naar huis.
We zullen onze kennis doorgeven aan de collega's die zich ook bezighouden met het presenteren in de ruimte en in de "etalage". Wat o.a. goed is blijven hangen is dat bibliotheken niet een presentatie moeten maken en daar vervolgens de producten in leggen die meegenomen mogen worden. Een presentatie bied je aan als een soort visitekaartje en als een stopkracht (bij etalage) hetgeen wil zeggen dat de presentatie zodanig de aandacht trekt dat de klant nieuwsgierig wordt en naar binnen wordt gelokt. Presenteer niet teveel, maar trek de aandacht, wek interesse op en verlangen op zodat men overgaat tot "aankoop"(=AIDA, zou de NBD deze formule hiervan overgenomen hebben?). Het beeld dat je maakt van het geheel moet voor zich spreken.
De etalage verleidt en is een stimulans om naar binnen te komen.
Daarnaast leerden we veel over composities, bevestigen, kleurgebruik, herhaling, achtergrond, themaverband.
Ook een stukje marketing kwam erbij kijken.
Oh ja en posters enz. op de ramen met plakband bevestigen is uit den boze.
Wordt vervolgd...

Het resultaat van wat gemaakt is met de middelen die we meegebracht hadden is hierboven op de foto's te zien.
Met ons vieren hebben we twee aan twee 2 presentaties gemaakt. We kozen voor de digitale producten (Annie en Ineke) Bernadet en ik maakten een presentatie i.v.m. de komende kerstdagen en de sieraden die Bernadet in vestiging Nuenen presenteert. We hebben net zolang gezocht totdat we onze huisstijl kleuren in de materialen te pakken hadden. De ereader, hersentrainer, sieraden en boek hadden we zelf meegenomen.

Blogarchief