dinsdag 22 juni 2010

What is a public Library?

eReaders bij Aldi, niet echt goedkoop. Bericht van Tonie van Ringelestijn,

Aldi gaat readers verkopen

De Aldi gaat readers verkopen van een Chinees merk. Het model heeft een 6 inch touchscreen met zestien grijswaarden.

In de Nederlandse Aldi-supermarkten liggen vanaf eind volgende maand readers voor 'onder de marktprijs'. Dat meldt de importeur maandag. De ProMedia eBook Reader is vanaf 24 juli in Nederland verkrijgbaar. Nog op tijd voor lezen op het strand als je pas in augustus op vakantie gaat.

Erg mooi kan je het ontwerp van deze reader niet noemen, maar de technische details zijn wel in orde. Het 6 inch scherm werkt met SiPix-technologie met zestien verschillende grijstinten, iets meer dan de meeste readers met standaard eInk-schermen met acht tinten. Hij heeft 2 gb opslagruimte en beschikt over wifi. Met de basale browser zijn webpagina's te bezoeken, maar verwacht daarvan bij dit soort elektronische inktschermen geen wonderen. Op een volle batterij zijn tot 10 duizend pagina's te lezen.

Het apparaat ondersteunt ePub, PDF, RTF en HTML-bestanden. Ook is het mogelijk mp3'tjes te luisteren via de koptelefoon of de ingebouwde speaker. Op het touchscreen aantekeningen maken bij de e-books kan ook.
In China kost het apparaat, dat daar de N618 heet, zo'n 275 euro. Bij de reader zit een tegoedbon voor vijf Nederlandse e-books.

Blogarchief