dinsdag 13 juli 2010

Toch maar een iPad t.z.t.

iPad vooral bedreiging voor e-readers en gameconsoles
maandag 12 juli 2010 - Door: Xander Hoose

Vorige week wisten we te melden dat de introductie van de iPad weinig effect heeft gehad op de verkoop van notebooks en MacBooks. Nu blijkt dat de slachtoffers van het succes van de iPad vooral in andere marktsegmenten vallen: die van de ebookreader en de gameconsole.

Een onderzoek van Resolve wijst uit dat maar liefst 38 procent van de iPad-bezitters zo blij is met het spelen van games op hun iPad, dat ze niet meer overwegen een andere gameconsole aan te schaffen. En ebookreaderfabrikanten moeten zich helemaal zorgen gaan maken, want hier beweert zelfs de helft van de iPad-bezitters dat ze geen behoefte meer hebben aan een andere e-reader.

Interessant is dat 32 procent van de ondervraagden beweert geen traditionele computer meer nodig te hebben, nu ze een iPad in huis hebben. Dit is namelijk niet terug te zien in de verkoopcijfers van computers en notebooks. Wel is duidelijk dat de iPad een flinke aantrekkingskracht heeft op niet-Mac-gebruikers; zo heeft maar liefst 37 procent van de iPad-gebruikers een pc thuis staan, tegenover 16 procent die een Mac bezit. Ook interessant is dat slechts een kwart van de iPad-bezitters een iPhone gebruikt.

Volgens Resolve waren de eerste kopers tussen de 22 en 45 jaar oud, maar begint een oudere groep kopers nu langzaamaan de iPad te ontdekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief